به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت روز ملی نان در نشست خبری خود با اعلام این خبرافزود: تجلیل از ۴ کارخانه آردسازی نمونه استان و تجلیل از نانوایان نمونه ۱۳ استان کشور از برنامه های مهم این همایش خواهد بود.
فرید نقشینه با اشاره به اینکه مراسم بزرگداشت روز ملی نان ۲۲ آبان ماه ۹۶ در تالار شریعتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار خواهد شد، تاکید کرد: در این مراسم اساتید حوزه پژوهش آرد و نان به ایراد سخن می پردازند.
وی یادآور شد: اصفهان بزرگترین و نام آورترین اهالی صنف تهیه و تولید نان را در کشور است.
دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت روز ملی نان ، تبادل نظر و ترسیم راه هایی که می تواند ضایعات نان را کم کند، اصلاح چرخه تولید نان ، احیای نان های سبوس دار در کشور و رفع دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص ضایعات ۳۰ درصدی نان، را از اهداف مهم برگزاری همایش روزملی نان برشمرد.
وی برگزاری نمایشگاه عکس با موضوع روز ملی نان را نیز از دیگر برنامهای جانبی بزرگداشت روز ملی نان دانست و اضافه کرد: این نمایشگاه در تمام استانهای کشور به منظور معرفی نانهای سنتی هر منطقه برگزار خواهد شد.
نقشینه در ادامه با بیان اینکه ۸۰ درصد از نانوایان استان اصفهان با آرد دولتی پخت میکنند، افزود: ۲۰ درصد دیگر نیز به صورت آزاد پخت میکنند و قیمت نان عرضه شده توسط این نانواییها بالاتر از نرخ مصوب نان است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان اصفهان ۹۸۰ نانوایی دارای مجوز فعالیت دارند، تصریح کرد: در نظر داریم این تعداد نانوایی را به یک هزار و ۵۰۰ واحد افزایش دهیم.
دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت روز ملی نان و مشاور اتحادیه نانوایان استان اصفهان با بیان اینکه توزیع آرد دولتی بین نانوایان محلی صورت میگیرد، تصریح کرد: این نانواییها عمدتاً در محلات قدیمی فعالیت دارند و در سطح خیابانهای اصلی و گذری نانوایان آزاد پز هستند و این امر باعث برخی از شبهات در خصوص گران بودن قیمت نان است.
اصفهان پایتخت نان کشور است
در ادامه این نشت خبری نماینده اتحادیه نانوایان شهر اصفهان و پژوهشگر حوزه نان گفت: اصفهان پایتخت نان کشور و پایلوت نان سالم شناخته شده است.
محمد حسینی افزود: نانوایان اصفهان برای پخت یک نان خوب و تحقق منویات مقام معظم رهبری در جهت حذف ضایعات ۳۰ درصدی نان تلاش می کنند.
وی ادامه داد: اتحادیه صنف نانوایان این امکان را فراهم کرده است که دوره های آموزشی نانوایان در محل اتحادیه صنف نانوایان توسط اساتید برجسته که خود نیز نانوا هستند، همچنین مدرسان سازمان فنی و حرفه ای کشور انجام شود.
پژوهشگر حوزه نان یادآور شد: خوشبختانه افراد زیادی از اقصی نقاط ایران در این دوره های آموزشی حضور پیدا می کنند.
وی با بیان اینکه در انتخابات پایان سال ۹۵ اتحادیه صنف نانوایان، تحولات چشمگیری با روی کار آمدن هیأت مدیره جدید اتفاق افتاده است، گفت: در حال حاضر تعداد اعضای هیأت مدیره اتحادیه نانوایان شهر اصفهان از ۵ نفر به ۷ نفر افزایش یافته و عمده اعضا از کارشناسان هستند.
نماینده اتحادیه نانوایان شهر اصفهان اظهارکرد: در بدو شروع فعالیت اتحادیه، برابر قوانین نظام صنفی اقدام به تشکیل کمیسیون های ۵ گانه اعم از رسیدگی به شکایات، بازرسی، فنی، آموزش و حل اختلاف کردیم و برنامه های هدفمندی را در نظر گرفتیم.
وی یکی از مشکلات نانوایان با مصرف کنندگان را کمبود فعالیت های فرهنگی دانست و تصریح کرد: بی شک است اگر نیمی از تبلیغاتی که برای شناساندن چیپس انجام می شود، درباره نان انجام می شد، رضایتمندی بیشتری در میان مردم حاصل می شد.
حسینی از شورای شهر اصفهان خواست موافقت کند که هر ۶ ماه یکبار به مدت ۱۵روز تابلوهای فرهنگ شهروندی را به موضوع شناساندن نان به مردم اختصاص یابد.
وی با تاکید براینکه تنظیم قیمت نان باید بر اساس قیمت تمام شده باشد، گفت: از ۹۳ تاکنون هیچ ریالی به نرخ نان اضافه نشده و این انصاف نیست که نانوایان در سال ۹۶ نان خود را به قیمت سال ۹۳ عرضه کنند در حالی که رعایت تمام موارد و دستورالعمل ها را از نانوایان انتظار داریم.
نماینده اتحادیه نانوایان شهر اصفهان اظهارکرد: بالغ بر ۲۰ درصد نانوایان شهر اصفهان آزادپز و ۸۰ درصد دولتی پز هستند که اغلب دولتی پز ها در دل محلات قرار گرفته اند، اعلام کرد: بالغ بر ۹۸۰ واحد صنفی نانوایی مجوز دار در شهرستان اصفهان داریم که۸۰ درصد آنها آرد یارانه ای دریافت می کنند
وی تصریح کرد: به دلیل رشد لجام گسیخته نانوایی ها، پخت نان در نانوایی ها کاهش یافته و نمی تواند پاسخگوی هزینه های پرسنلی، آب، برق و گاز را باشد.
حسینی تاکید کرد: در حال حاضر شغل نانوایی به صرفه نیست و مشکلات خاص خود مواجه هستند.
نیازمند آرد خوب برای نانوایان هستیم
رئیس اتحادیه صنف نانوایان شهراصفهان و دبیر علمی مراسم بزرگداشت روز ملی نان نیز در جمع خبرنگاران گفت: در ایران تنها در سه استان خوزستان، گلستان و فارس گندم خوب هست و گندم باقی استانها متوسط و ضعیف است، خودکفایی در گندم خوب نیست و ما نیازمند آرد خوب برای نانوایان هستیم که باید تأمین شود.
محمدرضا خواجه در خصوص بزرگداشت روز ملی نان در اصفهان اظهار داشت: یکی از اهداف برگزاری این نشست تبادل نظر و تدبیر درخصوص حذف ضایعات نان است.
وی افزود: ضایعات بخشی از نان هستند که به دلیل ۱۱ عامل نپختگی، سوختگی، شورشدگی، سفت شدگی، خمیرشدگی، شکنندگی، پارگی، دررفتگی، نازکی، داغی و کپکزدگی قابلخوردن نیست و دورریز است.
دبیر علمی مراسم بزرگداشت روز ملی نان در اصفهان گفت: ضایعات طی بررسی و تحقیقات مرکز مطالعات نانوایان دو دسته اساسی دارند، یا کنترلپذیر هستند یا غیر قابل کنترل که هرکدام سه زیرمجموعه نان، آرد و گندم تقسیم میشوند که این سمینار درمورد کنترل ضایعات کنترلپذیر میباشد.
وی ادامه داد: میزان ضایعات متعارف در دنیا ۱۳ درصد است که این آمار در اصفهان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
خواجه اضافه کرد: آموزشهای ما به نانوایان در مورد جایگزین کردن جوش شیرین با مخمر، زمان پخت، زمان تخریب و بهداشت نانوا است.
وی تصریح کرد: همه این آموزشها زمانی کاربردی است و نانوا به انجام همه آنان رغبت دارد که دولت هرسال نرخ نان را تعیین کند نه اینکه هر چهار سال یکبار نرخ بدهد، اگر حق نانوا را بخوریم، نان خوبی نخواهیم خورد.
دبیر علمی مراسم بزرگداشت روز ملی نان در اصفهان با اشاره به صحبتهای رهبری در سال ۷۸ درمورد علل ضایعات نان بیان داشت: پس از سخنان رهبری در مورد ضایعات ۳۰ درصدی نان طی تحقیقاتی که صورت گرفت پایین بودن کیفیت گندم و آرد، کمی دستمزد و بالا بودن ساعت کار نانوایان و عدم سودآوری سرمایهگذاری در تولید نان مهمترین علل ایجاد ضایعات بالا هستند.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی درمورد کیفیت پایین آرد و گندم دولتی اذعان داشت: وزیر بهداشت در جلسه شورای سلامت مدعی شده است که کیفیت آرد ما خوب است و این نانواها هستند که بهانه ضعیف بودن آرد را میآورند تا از نمک بیشتری استفاده کنند.
خواجه خاطرنشان کرد: طبق گزارشی که در سه ماهه تابستان و در ۴۰ نقطه گرفته شد، ۹۰ درصد نانواها از گلوتن (چسب خمیر) و ایندکس گلوتن (کیفیت اصلی نان) زیر حد معمول استفاده میکنند زیرا آرد متوسط و ضعیف در اختیار آنان قرار گرفته و صحبتهای وزیر جهاد در این مورد صحت ندارد.
وی با بیان اینکه استقلال و خودکفایی در کشور بسیار خوب و پسندیده است گفت: در ایران تنها در سه استان خوزستان، گلستان و فارس گندم خوب هست و گندم باقی استانها متوسط و ضعیف است، خودکفایی در گندم خوب نیست و ما نیازمند آرد خوب برای نانوایان هستیم که باید تأمین شود.
دبیر علمی مراسم بزرگداشت روز ملی نان در استان اصفهان در اعتراض به آرد ضعیف در کشور تاکید کرد: گاهی نانوا از جوش شیرین استفاده نمیکند اما PH خمیر بالا است و این به علت توزیع آرد ضعیف است در این حالت نانوا مجبور میشود ترشی آن را کم و از مخمر کمتری استفاده کند، استراحت خمیر به صفر رسیده و نمک بیشتری استفاده میشود ولی در نهایت خمیر سفتتر میشود و PH خمیر روی ۶.۵ طبیعی خود باقی میماند.
وی اضافه کرد: اینجاست که بازرس نانوا را به تعزیرات میفرستد در حالی که نانوا از جوش شیرین استفاده نکرده و باید جلوی میز قاضی و بدون تقصیر محاکمه شود در حالی که اگر وزیر جهاد در جلسه بگوید که کیفیت آرد ما پایین است در همان جلسه این موضوع آسیبشناسی شده و برای آن تصمیم گرفته خواهد شد.
خواجه عنوان داشت: اخیراً در کارخانهها به جهت تقویت آرد از بهبود دهندهها که حاوی ویتامین C است استفاده میکنند، اما چه بسیار نانوایان سنگکی که در اثر استفاده از این ویتامین اسیدی دچار التهاب پوستی میشوند که این هم از عوارض توزیع آرد ضعیف است.
وی با استناد با تحقیقات صورت گرفته اظهار داشت: برای داشتن یک نان خوب سهم آرد خوب ۵۰ درصد، نانوا ۳۰ درصد و تجهیزات تنها ۲۰ درصد است درصورتی که اداره استاندارد کشور نان خوب را ۱۰۰ درصد در گروی کیفیت دستگاه میداند و نانوا را مجبور به استفاده از این تجهیزات میکند.
دبیر علمی مراسم بزرگداشت روز ملی نان در استان اصفهان با اشاره به اجرای طرح بهینهسازی نان خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۷۸ و پیروی سخنان مقام معظم رهبری تلاش کردیم تا سخن ایشان را از سخن به عمل تبدیل کنیم و امروز اصفهان بهترین برنامه مصور آموزشی نانوایان نان سنتی کشور را دارا است.
وی برگزاری بزرگداشت روز ملی نان را افتخاری برای استان اصفهان دانست و توضیح داد: اصلاح کیفیت نانهای سنتی، احیای نان سبوسدار و رفع دغدغههای رهبری در حوزه ضایعات از اهداف برگزاری این برنامه و ارائه پیشنهادات برای بهتر شدن و رسیدن به راه حلهای کاربردی است.
نظر شما